Kwiatkowski wint Tirreno-Adriatico, Dennis de tijdrit voor Van Emden

Michał Kwiatkowski heeft algemeen klassement van de Tirreno-Adriatico gewonnen. In de afsluitende tijdrit van tien kilometer klokte de Pool van Team Sky de beste tijd van de klassementsmannen. Kwiatkowski begon de tijdrit al als klassementsleider.

De winst in de tijdrit over 10 kilometer in San Benedetto del Tronto was voor de Australiër Rohan Dennis. De tijdritspecialist van BMC was net zoals vorig jaar te sterk voor Jos van Emden. Waar het verschil vorig jaar drie seconden was, moest de Nederlander van LottoNL-Jumbo dit maal vier seconden toegeven op Dennis. Jonathan Castroviejo werd op acht seconden derde.

Waar de dagzege werd betwist in droge omstandigheden, moesten de klassementsrenners het doen in regenachtige omstandigheden.

Kwiatkowski die aan het begin van de tijdrit een voorsprong van drie seconden had op Damiano Caruso en hield makkelijk stand. Met 11.34 reed hij de elfde tijd van de dag en was daarmee 19 seconden sneller dan Caruso. Kwiatkowski's ploeggenoot Geraint Thomas klom door een sterke tijdrit nog naar de derde plaats in het algemeen klassement.