Ayoub opgeroepen voor Marokkaanse selectie

Yassin Ayoub mag dromen van zijn debuut in het nationale elftal van Marokko. De speler van FC Utrecht is opgeroepen voor de komende twee interlands.

Marokko oefent volgende week vrijdag in Turijn tegen Servië en drie dagen later is Oezbekistan de volgende opponent. Bondscoach Hervé Renard nodigde Ayoub al eens eerder uit, maar toen kreeg hij geen speeltijd. Zijn clubgenoot Zakaria Labyad is ook opgeroepen, net als Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat.

Ayoub is bezig aan een goed seizoen bij FC Utrecht en komende zomer maakt hij de overstap naar Feyenoord. In de Eredivisie was de middenvelder deze jaargang goed voor zes doelpunten in 27 wedstrijden. In tegenstelling tot Ayoub zijn Mimoun Mahi en Oussama Assaidi niet geselecteerd door Renard.

Komende zomer is Marokko voor het eerst sinds 1998 weer actief op een WK. De Leeuwen van de Atlas zijn ingedeeld in groep B bij Iran, Portugal en Spanje. In 1986 wisten de Marokkanen voor het laatst de groepsfase van het mondiale eindtoernooi te overleven