'Younes kan terug naar Bundesliga'

Amin Younes mikt op een terugkeer in de Bundesliga, al lijkt de vleugelaanvaller van Ajax komende zomer naar Napoli te gaan.

Younes zei in januari zelf op het laatste moment 'nee' tegen een overstap naar Napels, maar naar verluidt heeft hij een contract getekend om komende zomer alsnog daar aan de slag te gaan. Volgens Bild wil de buitenspeler echter onder die afspraken uitkomen. Zo zou hij dan na het WK in Rusland kunnen terugkeren in Duitsland.

De Duitse krant schrijft dat Borussia Mönchengladbach de 24-jarige Younes wel wil terughalen. Hij heeft daar al veertien jaar gevoetbald, waarna Ajax in de zomer van 2015 op zijn pad kwam. Ook Bayern München, RB Leipzig en Schalke 04 zouden de dribbelaar nadrukkelijk volgen.

Voorlopig is Younes 'persona non grata' bij Ajax, omdat hij zondag weigerde in te vallen tegen sc Heerenveen. Trainer Erik ten Hag zette hem voor twee weken uit de A-selectie. Na de afgeketste transfer naar Napoli stond Younes geen enkele keer meer in de basis bij de Amsterdammers.