'Lodeweges assistent van Koeman bij Oranje'

Dwight Lodeweges wordt definitief de rechterhand van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Hij is nu nog werkzaam bij PEC Zwolle.

Lodeweges, die bij PEC assistent is van hoofdcoach John van 't Schip, heeft in Zwolle een contract dat nog drie seizoenen doorloopt. Hij zou na 1 juli gratis de overstap kunnen maken naar de KNVB. Volgens De Telegraaf heeft de bond met PEC Zwolle een akkoord bereikt om Lodeweges de komende twee interlandperiodes te huren van zijn club.

Dankzij dat compromis hoeft het contract van de assistent-coach niet te worden afgekocht. De Zwollenaren krijgen bovendien een financiële vergoeding en ze kunnen tot het einde van dit seizoen gewoon over Lodeweges beschikken. Ronald Koeman gaf enkele weken geleden al aan dat hij de 60-jarige trainer aan zijn technische staf wilde toevoegen.

Het Nederlands elftal gaat zich vanaf komende maandag voorbereiden op de oefenwedstrijden tegen Engeland (23 maart) en Portugal (26 maart). Koeman maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend. Eind mei en begin juni volgen twee duels met Slowakije en Italië.