Het Nederlands cricketteam loopt WK mis na nederlaag tegen West Indies

Het Nederlands cricketteam zal volgend jaar niet te zien zijn op het wereldkampioenschap in Engeland en Wales. Het laatste groepsduel tegen West Indies werd gehinderd door de regen. Door te rekenen met DLS methode wist de West Indies uiteindelijk met 52 runs te winnen. 

Er was nog een, zij het kleine, kans dat Nederland zich bij de beste drie van groep B en dus de Super Six zou plaatsen. Oranje moest winnen van West Indies en de Verenigde Arabische Emiraten zouden fors moeten verliezen van Ierland. Ierland rolde de VAE gemakkelijk op, maar Oranje deed niet wat het moest doen.

De West Indies mochten als eerst batten en wisten 309 runs te noteren met het verlies van zes wickets. Vanwege de regen ging de inning over 48 overs in plaats van de maximale 50. Het Nederlandse team begon slecht. Scott Edwards en Ben Cooper konden snel gaan zitten. Uiteindelijk voerden Wesley Cooper en Ryan ten Doeschate de score flink op met een partnership van 113 runs voordat Barresi run-out ging. De wickets vielen opeens snel achtereen, en dat was slecht voor de D/L par score, waarmee Nederland op gegeven moment tijdens het partnership tussen Barresi en Teendo zelfs voorlag op de West Indies. Bij de score van 167/6, en de val van het wicket van Seelaar, barstte een enorme hoosbui los, waardoor de wedstrijd niet alleen kwam stil te liggen, maar zelfs werd afgelast.

Het resultaat was een nederlaag met 54 runs via de DLS methode en daarmee was het WK definitief uit zicht. Zaterdagg speelt Oranje nu tegen Nepal in een playoff voor plek zeven. West Indies, Ierland, VAE, Zimbabwe, Schotland en Afganistan gaan strijden voor de resterende twee tickets voor het WK. De resultaten uit de eerste groepsfase worden meegenomen in deze Super Six-ronde.