TaleWorlds toont grafische voortgang Mount & Blade II: Bannerlord

Ontwikkelaar TaleWorlds Entertainment heeft een nieuwe trailer voor Mount & Blade II vrijgegeven waarin ze verbeteringen op grafisch gebied presenteren. Het gaat specifiek om zogenaamde global illumination, een techniek om realistische lichteffecten toe te voegen. Helaas is er nog altijd geen releasedatum...

In de trailer zien we een voor-en-na-demonstratie van de game-engine met en zonder de global illumination. De verschillen zijn overduidelijk: textures zien er stukken scherper uit en schaduwen zijn meer en gedetailleerder aanwezig.

Mount & Blade II: Bannerlord is een middeleeuwse RPG van de Turkse ontwikkelaar TaleWorlds entertainment en speelt zich 200 jaar voor Mount & Blade: Warband af. Een van de opvallendste features van Mount & Blade II is dat je kunt deelnemen in grootschalige belegeringen en daarbij de leiding hebt over legers tot wel 100 manschappen.

De game werd in 2012 al aangekondigd, al begon de ontwikkeling officieel pas echt in 2014. Oorspronkelijk stond een 2016-release gepland, maar sinds het laatste uitstel is het compleet onduidelijk wanneer we de game kunnen verwachten.