Rentree Danny Blind bij Ajax lonkt

Voor Danny Blind lonkt een terugkeer naar Ajax als lid van de Raad van Commissarissen. Op maandag 23 april volgt er duidelijkheid.

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt besloten of Blind zal worden aangesteld als RvC-lid. De positie is vrijgekomen na het vertrek van Theo van Duivenbode en heeft de steun van de vereniging Ajax, de grootaandeelhouders, en de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV.

"Na het vertrek van Theo van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent", vertelt president-commissaris op de officiële website van Ajax.

"Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben, dus ik ben erg tevreden dat wij hem voor kunnen dragen als kandidaat."

Blind, voor het laatst actief binnen de voetballerij als bondscoach van het Nederlands elftal, was eerder al actief als trainer, assistent-trainer en technisch directeur bij de Amsterdammers.

Rentree Danny Blind bij Ajax lonkt (Pro Shots / Stanley Gontha)
Rentree Danny Blind bij Ajax lonkt (Pro Shots / Stanley Gontha)