Doping helpt niets tegen Rico Verhoeven

Op 20 mei 2017 vocht kickbokskampioen Rico Verhoeven, tijdens kickboksgala Glory 41 in Den Bosch, een potje tegen de voormalig kampioen bij kickboksorganisatie Enfusion, Ismael Lazaar. Een dominerende Verhoeven won deze partij vrij eenvoudig nadat hij Lazaar vijf ronden lang had weggetikt. Inmiddels blijkt Lazaar zich enigszins voorbereid te hebben op het gevecht met Verhoeven en had hij van tevoren van wat illegale middeltjes gesnoept om die avond beter voor de dag te komen.

Na afloop van zijn gevecht tegen Verhoeven werd Lazaar echter gecontroleerd op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen en in zijn materiaal zijn vier anabole steroīden gevonden, waaronder stanozolol, oxandrolone, 18-noroxandrolone. 

Al op 20 juni 2017 is de Tilburger van Marokkaanse afkomst op de hoogte gesteld van de positieve plas en werd hem de mogelijkheid gegeven om bezwaar aan te tekenen. Aangezien Lazaar dat niet deed, verspeelde hij een mogelijkheid tot strafverlaging of zelfs vrijspraak. Inmiddels heeft de Nederlandse Dopingautoriteit bekend gemaakt dat Lazaar een vrij lange schorsing van vier jaar plus een boete van 525 euro gekregen heeft. 

Lazaar zou op 18 februari in Eindhoven vechten tijdens een Enfusion-gala, maar werd een aantal dagen voor dat gevecht van het programma gehaald vanwege een dopingovertreding. Een verbaasde Lazaar achtte zichzelf op dat moment onschuldig, maar het bleek dus om de positieve uitslag van na zijn gevecht met Verhoeven te gaan. Lazaar, in 2014 Enfusionkampioen in het zwaargewicht, zal pas weer op 24 juli 2021 voor het eerst de ring in mogen.