Tottenham wint, maar Kane raakt geblesseerd

Tottenham Hotspur heeft zondag drie punten gepakt in de Premier League, maar toch was het voor de bezoekers geen bijzonder mooie middag.

Topscorer Harry Kane viel in de uitwedstrijd bij Bournemouth na ruim een half uur geblesseerd uit. De Engelsman kwam in botsing met keeper Asmir Begovic. Door een enkelblessure kon Kane niet verder. De Spurs stonden op dat moment met 1-0 achter door de openingstreffer van Junior Stanislas na zeven minuten.

Na het uitvallen van Kane stond het echter snel weer gelijk. Dele Alli bracht Tottenham weer terug in de wedstrijd op aangeven van Serge Aurier. Hugo Lloris voorkwam daarna dat Bournemouth opnieuw de leiding name en Heung-Min Son zorgde ervoor dat de Spurs ruim een kwartier na de pauze voor het eerst de leiding namen.

Bournemouth, met Nathan Aké in de basis, ging op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde ruimte op voor Tottenham. Son en Aurier bepaalden de eindstand op 1-4 nadat ook Dele Alli zich had laten wisselen. De aanvallende middenvelder leek last te hebben van zijn lies.

Door de zege neemt Tottenham de derde plaats over van Liverpool, dat zaterdag de topper tegen Manchester United verloor. Het elftal van Mauricio Pochettino heeft één punt meer dan Liverpool en vier minder dan United.

Uitslagen Premier League zondag
Arsenal - Watford 3-0
Bournemouth - Tottenham Hotspur 1-4