AZC voorkomt dubbel Leids feest bekerfinale waterpolo

AZC Moscow heeft voor de twintigste keer de KNZB-beker veroverd. In een zinderende wedstrijd tegen De Zijl wonnen de Alphenaren met 12-11 (2-4, 7-6, 10-7, 12-11). Eerder op de avond hadden de Leidenaren meer succes: bij de vrouwen won ZVL-Tetteroo (damestak De Zijl) redelijk onbedreigd van grootste rivaal Polar Bears met 8-6 (2-1, 6-4, 8-4, 8-6).

Net zoals in de reguliere competitie maakten ZVL en Polar Bears de dienst uit in het bekertoernooi, het was dan ook geen grote verrassing dat de twee elkaar zouden treffen in de finale. Erg spannend is het echter geen moment echt geweest. Alhoewel Polar Bears het gat klein wist te houden controleerde ZVL de hele wedstrijd.

Voor beide ploegen was de spanning merkbaar aanwezig; aan het begin van de wedstrijd maakte beide teams knullige foutjes. Zeker Polar Bears vergooide hierbij grote kansen. ZVL wist de spanning als eerst kwijt te raken en kon een flinke voorsprong opbouwen na de rust. De Edenaren probeerden nog terug te komen, maar konden op twee rake strafworpen na niet meer voorbij de Leidse verdediging komen.

In de finale van de heren was het De Zijl die het best aan de wedstrijd begon. AZC wist niet te voorkomen dat De Zijl een lichte voorsprong kon nemen en had dus de taak om in het vervolg van de wedstrijd een tandje bij te schakelen. De Alphenaren wisten het tij te keren en konden de 2-4 achterstand in de twee periodes die volgden omzetten in een 10-7 voorsprong. De Zijl gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kon zich nog sterk terugknokken van een 12-8 achterstand. Het laatste fluitsignaar kwam echter net te vroeg om nog een verlenging af te kunnen dwingen.

AZC Moscow 12 – 11 De Zijl Zwemsport