Black Panther passeert miljardgrens

Zojuist is bekend geworden dat Black Panther de grens van 1 miljard dollar is gepasseerd. Dit meldt Box Office Mojo na de eerste schattingen van het afgelopen weekend.

De verwachtingen werden al na het openingsweekend enigszins naar boven bijgesteld; de film wist namelijk een van de hoogste openingsweekenden ooit in de VS te scoren. Black Panther vertelt over T'Challa, die na de dood van zijn vader koning wordt van het heilige rijk Wakanda, dat onverminderd onder vuur komt te liggen door buitenstaanders. Zij zijn allemaal op één ding uit en dat is de grondstof die Wakanda in leven houdt, het mythische Vibranium. De film deed het ook erg goed bij de critici

Ook in Nederland doet de film het goed; distributeur Disney meldde al eerder dat in bijna drie weken de film meer dan elke andere superheldenfilm wist binnen te harken in die tijdspanne. Er was toen al meer dan 5,5 miljoen euro het laatje ingegaan.

Black Panther zal ook een rol gaan spelen in de volgende grote release van Disney, Marvel's Avengers: Infinity War. Die film verschijnt op 27 april wereldwijd in de bioscopen.

Black Panther passeert miljardgrens (Foto: Disney)
Black Panther passeert miljardgrens (Foto: Disney)