Dybala helpt Juventus aan zege en koppositie

Juventus heeft zich, voor tenminste een paar uur, verzekerd van de koppositie in de Serie A. Met dank aan Paulo Dybala werd Udinese verslagen.

De eerste mogelijkheid was er voor de gasten, maar Wojciech Szczesny voorkwam de 0-1 door een vrije trap te keren. Vervolgens nam Juventus het initiatief en na twintig minuten spelen vond Dybala het net. Met een prachtige vrije trap zette de Argentijn de 1-0 op het scorebord.

De 24-jarige aanvaller, midweeks nog de matchwinner in de Champions League-ontmoeting met Tottenham Hotspur, kreeg na 36 minuten een strafschop nadat er een overtreding op hem werd gemaakt. Gonzalo Higuaín ontfermde zich over het buitenkansje, maar Albano Bizzarri keerde zijn inzet.

Vier minuten na rust volgde de beslissing in de wedstrijd. Higuaín bediende Dybala en hij maakte de 2-0. Het was voor de aanvaller zijn zeventiende treffer van dit seizoen in de Serie A. De thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden om de verder uit te lopen, maar gescoord werd er niet meer. Juventus neemt de koppositie in de Serie A over van Napoli, waarbij de Napolitanen zondagavond nog in actie komen tegen Internazionale.