Younes weigerde invalbeurt bij Ajax

Erik ten Hag is niet te spreken over Amin Younes, die in de slotfase van het duel van Ajax met sc Heerenveen niet wilde invallen.

De trainer gaat het later nog wel met de Duitser bespreken. "Ik wilde Younes belonen voor zijn goede invalbeurt en zijn werk op de training, maar het was vlak voor tijd en hij vond het niet noodzakelijk om in te vallen", reageert Ten Hag op FOX Sports. "Ik zal het er wel even met hem over hebben. Ik vind dat hij erin moet als ik dat wil."

Ajax won zondagmiddag met ruime cijfers van de Friezen (4-1), maar het duurde lang voordat de wedstrijd beslist was. De laatste twee goals vielen namelijk in de slotminuten. "Dat is een smetje op deze ruime overwinning. Na de 1-0 kwam zo snel de 1-1. Totaal onnodig."

"De linies lagen te ver uit elkaar. Een schitterende goal, maar hij mag nooit vallen. Voetbal is een spel van fouten, maar Ajax mag zo'n fout niet maken", vindt Ten Hag. "Daarna werd het onrustig. Dat snap ik, want het is een jonge ploeg. Ik kan me voorstellen dat er zo wordt gereageerd."