FOK! Wat een weer: van alles wat

Hallo allemaal!

Ik ben ook weer boven water gekomen.   Laten we maar eens gaan kijken naar het weerbeeld voor de komende dagen.

Er gebeurt toch wel het één en ander. Afgelopen nacht en vanochtend trok er een actieve storing vanuit Belgie via Zeeland de Noordzee op, en met name daar kwam de regen met bakken uit de lucht. In Belgie viel plaatselijk meer dan 40 mm, maar ook in Zeeland bleven ze met 20 tot 35 mm niet ver achter. De kern van de storing trok echter over de Noordzee. Een staartje ervan trok nog over een deel van ons land heen met enige regen. De hoeveelheden bleven in de rest van het land wel vrij beperkt.

Nadat die storing overdag was weggetrokken klaarde het geleidelijk flink op vanuit het zuidwesten. Op veel plaatsen werd het dan ook nog een mooie middag. Niet overal. In het noordwesten bleven nevel en mist erg hardnekkig als gevolg van het koude zeewater. Dat zag je ook terug aan de temperaturen. In het Waddengebied en deels langs de westkust bleef het kwik steken tussen de 7 en 9 graden, terwijl het in het binnenland 12 tot 15 graden werd. Een heel verschil. In de loop van de dag onstonden er enkele onweersbuien boven het westen van Belgie. Maar met een zuidenwind wisten die ons land nauwelijks te halen en op zee loste die ook weer snel op.

Toch passeert er de komende nacht nog een zwakke buienstoring. Met name in het westen zou er dan een enkele bui kunnen vallen, maar ik verwacht geen grote hoosbuien en veel plaatsen houden het dan ook droog. Op zee en in het noordwesten blijft er een aanhoudende kans op mist.

Ook in het binnenland kunnen er komende nacht enkele mistbanken onstaan bij minima van rond de 6 graden. 

Morgen hebben we weer 'van alles wat'.  Nevel en mist kunnen het wederom een grijs weerbeeld maken in het noordwesten.  In de rest van het land schijnt de zon af en toe, maar in de loop van de dag kunnen er ook enkele buien de kop op steken. Dit met name in het zuiden en oosten van ons land. Daar wordt het dan ook het warmst met ongeveer 13 graden. Opnieuw moet men het langs de grote wateroppervlakten doen met een graad of 8. Het ijs is nog niet overal verdwenen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Dinsdag verloopt vrij nat, maar de dagen daarna komt er wat meer ruimte voor de zon, behalve in het zuiden. Woensdag is de koudste dag van de week met 7 graden. Daarna loopt de temperatuur weer wat op.

Tot snel!

Nederland
 

Warmtefront (Foto: Stephan5)
Warmtefront naderde Haarlem. Klassieke toename van de bewolking op middelbaar niveau. (foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!