Noorse schansspringers veel te sterk op eigen Holmenkollen

De Noorse schansspringers hebben de landenwedstrijd tijdens de World Cup in de eigen hoofdstad Oslo gewonnen. Op de beroemde Holmenkollen stond er geen maat op het dream team van Daniel André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang en Robert Johansson.

De eerste van de acht Noorse sprongen, Tande's sprong in de eerste ronde, viel nog een klein beetje tegen, maar daarna kwamen de Noren los. Alleen Forfang en Johansson lieten beiden één keer een heel klein beetje liggen, maar dat mocht geen naam hebben en dat was zeker niet genoeg om het spannend te maken.

Maciej Kot, Stefan Hula, Dawid Kubacki en Kamil Stoch gaven namens Polen veel toe op de Noren, maar waren op hun beurt wel duidelijk de nummers twee. Oostenrijk wist met eindelijk een degelijke Gregor Schlierenzauer na lange tijd weer eens een podium te pakken, door Duitsland - waar Karl Geiger en Markus Eisenbichler wisselvallig sprongen - met miniem verschil te verslaan.

De wedstrijd maakt ook onderdeel uit van het RAW AIR-toernooi, bestaande uit tien wedstrijden in Noorwegen, met geen enkele rustdag. Ook de individuele scores in teamwedstrijden en de kwalificaties tellen mee, waarmee de teamwedstrijd in Oslo de tweede wedstrijd was. Stoch staat aan de leiding, voor Johansson, Forfang, Stjernen en Kubacki.

Zondag gaat RAW AIR verder met de individuele wedstrijd in Oslo, die om 14.20 uur begint.