Handbalsters Quintus klaar in Europa, Nederlandse inbreng in Champions League

Voor de handbalsters van Quintus zit het Europese avontuur er weer op. De ploeg uit Kwintsheul stond in de kwartfinales van de Challenge Cup, het derde Europese clubtoernooi, maar was niet opgewassen tegen Lokomotiv Zagreb.

In Kroatië werd eerder al met 26-17 verloren en dus stond de ploeg in eigen huis voor een bijna onmogelijke opgave. Quintus bood prima partij, maar verloor met 24-27 alsnog en dus was het klaar.

In de Champions League rondde het Hongaarse Györ de groepsfase af met een 34-25 zege op het Sloveense Krim. Voor de ploeg van Yvette Broch en Nycke Groot was het de achtste zege in tien duels, waardoor de kwartfinales simpel bereikt werden.

In de andere groep zijn Ferencvaros uit Hongarije en het Franse Metz met zondag nog één wedstrijd te gaan ook zeker van de laatste acht. Danick Snelder en Laura van der Heijden doen dat namens Ferencvaros, terwijl Jurswailly Luciano namens Metz naar de kwartfinales gaat.

Voor keepster Tess Wester gaat het niet zo best. De Nederlands international staat met het Duitse SG Bietigheim op de laatste plek, met één zege en acht nederlagen. Sanne van Olphen hielp het Deense Viborg naar de halve finales van de EHF Cup met winst op het Noorse Larvik.