Donar oppermachtig in 'lastige' uitwedstrijd, Zwolle en Den Bosch winnen moeizaam

Vooraf leken de basketballers van het Groningse Donar een lastige uitwedstrijd op het Dutch Basketball League-programma te hebben, maar dat viel achteraf best wel mee. ZZ Leiden werd met ruime cijfers opgerold: 61-85.

Zonder Clayton Vette waren de Leidenaren nagenoeg kansloos tegen de Groningse koploper, waar Brandyn Curry met 24 punten weer eens lekker op dreef was. Halverwege stond Donar al met 23-39 voor en dat werd in het derde kwart nog behoorlijk uitgebreid. Leiden deed in het laatste kwart wel wat terug, maar het was uiteraard niet meer genoeg om de zesde nederlaag in 22 wedstrijden te voorkomen.

De nummer één won zo van de nummer drie, maar de nummers twee en vier in de competitie hadden het erg lastig. De New Heroes Den Bosch gingen op bezoek bij de op plek vijf bivakkerende Rotterdammers van Forward Lease, waar Trevor Setty met dertig punten heerlijk speelde. Den Bosch won wel, maar met 80-89 was het zeker niet ruim. Landstede Zwolle had het drie kwarten moeilijk met BAL Weert, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind: 57-67.