West Ham hard onderuit, fans zorgen voor ongeregeldheden

West Ham United is zaterdagmiddag hard onderuit gegaan tegen Burnley. Buiten het veld liep het in de slotfase helemaal uit de hand.

Door drie goals in het tweede deel van de tweede helft werd het 0-3 in het London Stadium. The Hammers verloren vorige week al met 4-1 van concurrent Swansea City en daarvoor was Liverpool met dezelfde cijfers te sterk. Daardoor is West Ham inmiddels gezakt naar plaats vijftien en de degradatiezone komt steeds dichterbij.

Nadat Burnley in Londen door twee goals kort achter elkaar 0-2 had gemaakt, wisten meerdere boze fans van West Ham het speelveld te betreden. Spelers van de thuisploeg probeerden hen daar hardhandig weg te krijgen. Ondertussen verzamelden honderden supporters zich bij een ruimte vlak voor de skybox waar onder meer clubvoorzitters David Gold en David Sullivan de wedstrijd bekeken.

Ongeregeldheden West Ham United - Burnley (Bron: Youtube)

Spelers van Burnley lieten kinderen op de reservebank toe die gevaar dreigden te lopen door gevechten op de tribunes. De wedstrijd kon uiteindelijk worden uitgespeeld, al moest hij dus wel even worden stilgelegd. Eén van de fans kreeg het voor elkaar om de hoekvlag te pakken en ermee naar de middencirkel te lopen. Wat de gevolgen van deze ongeregeldheden voor West Ham zijn, zal ongetwijfeld de komende dagen blijken.

Uitslagen Premier League zaterdag
Manchester United - Liverpool 2-1
Everton - Brighton & Hove Albion 2-0
Huddersfield Town - Swansea City 0-0
Newcastle United - Southampton 3-0
West Bromwich Albion - Leicester City 1-4
West Ham United - Burnley 0-3
Chelsea - Crystal Palace 2-1