Faber over Doan: "Ik zou zeggen: kopen die man"

Als Ernest Faber het voor het zeggen zou hebben bij FC Groningen zou het Ritsu Doan definitief overnemen van Gamba Osaka.

Doan speelde dit seizoen tot dusver 23 wedstrijden in de hoofdmacht van Groningen en kwam daarin tot zeven doelpunten en drie assists. Faber adviseert de club, in gesprek met het Dagblad van het Noorden, de Japanner definitief over te nemen.

"De reden is vrij simpel. Ritsu kan zich nu verstaanbaar maken. Hij spreekt steeds beter Engels. Zorg daar voortaan voor als hij binnenkomt, vind ik alleen wel. Als je zo'n jongen goed begeleidt en ervoor zorgt dat hij snel Engels spreekt, heeft hij daar veel baat bij."

Faber is een fan van middenvelder. "Kijk alleen al naar zijn kwaliteiten in de kleine ruimte. Hij heeft ook de rust om in de eindfase een beslissend doelpunt te maken. En dat voor een jongen van 19, hè? Ik zou zeggen: kopen die man. Of ik begrijp dat de club twijfelt vanwege de prijs? De enige garantie is dat Doan heel talentvol is. De club moet uiteindelijk de overweging maken. Maar zijn kwaliteiten zijn er. En ik denk dat hij het waard is."

FC Groningen heeft een optie tot koop bedongen en volgens RTV Noord heeft de club tot 1 mei de tijd om te laten weten op het de optie gelicht wordt. De prijs zou een mogelijk struikelblok kunnen zijn.