Dubbelslag voor Yates in Parijs-Nice

Simon Yates heeft de zevende en voorlaatste etappe in Parijs-Nice gewonnen. Met aankomst op Valdeblore La Colmiane was de Engelsman de sterkste voor Dylan Teuns en Ion Izagirre. Yates neemt ook de leiderstrui over van Luis Leon Sanchez, die op de slotklim moest lossen.

Acht renners kozen in het begin van de etappe voor de aanval: Rory Sutherland (UAE), Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Alessandro De Marchi, Nicholas Roche (BMC), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Amaël Moinard (Fortuneo-Samsic) en Jesus Herrada (Cofidis). Het achttal kreeg een voorsprong van maximaal drieënhalve minuut.

In de afdaling van de Col Saint-Raphael trok Mitchelton-Scott samen met Bahrain Merida door, daardoor ontstonden er meerdere breukjes in het peloton. Grootste slachtoffer was Tim Wellens, de nummer vijf van het algemeen klassement. De Belg van Lotto Soudal reed samen met zijn ploeggenoten het gat dicht en wist ruim voor de slotklim de aansluiting te maken.

Op de slotklim van zestien kilometer nam Astana het tempo weer over. De eerste tien kilometer was er niks aan de hand voor leider Sanchez, maar nadat Mitchelton-Scott het tempo weer overnam van Astana kwam Sanchez in de problemen op zes kilometer van de streep. Vervolgens plaatste Yates zijn demarrage. De Brit kreeg alleen Ion Izagirre met zich mee, maar het groepje der favorieten hield de twee in het zicht. Dylan Teuns ging in de tegenaanval met nog twee kilometer te gaan en kwam in de laatste kilometer bij Izagirre, die even daarvoor Yates had moet laten gaan. De 25-jarige Brit pakte naast de dagzege ook de leiding in het algemeen klassement.