Ronaldo redt Real Madrid op bezoek bij Eibar

Real Madrid heeft met moeite de zevende competitiezege op rij geboekt. Eibar hield tegen de Madrilenen lang stand.

Enkele dagen na de prima overwinning op Paris Saint-Germain zorgde Zinédine Zidane niet voor verrassingen in zijn basiself. Met Isco, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo voorin probeerde Real de derde plaats in La Liga te verstevigen. Nummer vier Valencia, dat vooraf één punt minder had, speelt later op de middag tegen nummer vijf Sevilla (uit).

Real Madrid nam na ruim een halfuur tegen Eibar de leiding. Na een foute pass van een tegenstander wist Luka Modric met een prachtige bal, buitenkantje rechts, Ronaldo te bereiken. De Portugees kon de bal met de borst meenemen en beheerst afronden: 0-1. Kort daarvoor had Zidane noodgedwongen gewisseld, want Raphael Varane kon na een botsing met Kike García niet doorspelen.

In de zoektocht naar een tweede goal kreeg Real veel hoekschoppen en Modric werd gevaarlijk met een schot dat recht door het midden kon worden gepakt door de keeper. Ronaldo kreeg ook een schietkans, maar ook voor hem lag Marko Dmitrovic in de weg. De tweede helft was pas vijf minuten oud toen Eibar plotseling gelijkmaakte. Vanuit een hoekschop kopte Iván Ramis de bal in de hoek langs Keylor Navas.

Het spelbeeld veranderde daardoor niet echt, want Real Madrid bleef zoeken naar een tweede goal. Die leek er lange tijd niet te komen, maar uiteindelijk was het Ronaldo die zijn team toch aan drie punten hielp. Op aangeven van Dani Carvajal kon hij de bal in de slotfase van dichtbij binnenknikken: 1-2.