Stroomstoring treft deel Amsterdam

Op dit moment zitten ruim 30.000 huishoudens in Amsterdam zonder stroom. De stroomstoring is een gevolg van graafwerkzaamheden in de Daniël Stalpertstraat in Amsterdam. Daar werd een stroomkabel geraakt en dat veroorzaakte ook op andere plekken kortsluiting. Meerdere elektriciteitskastjes zouden het hebben begeven. 

Bij Cafe Mulder zou een kleine gasexplosie zijn geweest, mogelijk veroorzaakt door de kortsluiting. Daar zou ook een gewonde zijn gevallen. Op beelden is te zien hoe het terras bij het café er zwartgeblakerd bij ligt. Ook het openbaar vervoer ligt door de stroomstoring gedeeltelijk stil. Op de Weteringschans, het Rokin en de Ferdinand Bolstraat staan trams stil en op enkele plaatsen zijn de verkeerslichten uitgevallen. 

Diverse gebouwen zijn ook geëvacueerd. Een Albert Heijnfiliaal sloot zijn deuren na de stroomstoring en een crèche in de Quellijnstraat werd ontruimd nadat het transformatorhuisje voor hun deur begon te roken en smeulen. Ook het Rijksmuseum zit zonder stroom. Daar zouden de kunstwerken niet in gevaar zijn maar zijn alle bezoekers wel geëvacueerd omdat alle zalen donker werden doordat het licht overal uitviel. Volgens netbeheerder Liander zal de stroomstoring tot 13.30 uur duren. De stroomstoring treft vooral huishoudens in de postcodes 1070 tot 1075.