Keeper maakte schwalbe na duwtje scheidsrechter

Er was deze week een opmerkelijk moment tijdens de wedstrijd tussen El Nacional en San José in de Copa Sudamericana, zeg maar de Europa League van Zuid-Amerika. De stand was 1-1 en daarmee zou El Nacional uit Venezuela met 4-3 over twee wedstrijden aan het langste eind trekken. En met 89 minuten op de klok had de ploeg uit Caracas dus geen enkele haast.

Nacional-keeper Johan Padilla had daar een bijzondere tactiek voor. Alles eerst begon hij natuurlijk met het heel traag nemen van zijn doeltrap, toen de scheidsrechter hem daarvoor kwam vermanen ontstond er een bijzonder tafereeltje. Eerst gaf de scheidsrechter geel aan Padilla, maar die deed zijn best hem te negeren. Dus attendeerde de arbiter de doelman op de toegekende kaart door middel van een klein tikje tegen de schouder. Dat was het teken voor veel theater bij de keeper van de club uit Caracas. Na enkele seconden bedacht Padilla dat hij prima kon tijdrekken als hij ging vallen als een stervende zwaan en een hoop misbaar ging maken.

De scheidsrechter liet het helaas bij die ene gele kaart en liet het incident verder passeren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1 waardoor El Nacional zich plaatste voor de volgende ronde van de Copa.