Cousin is zijn medevluchter Politt te slim af in Parijs-Nice

Jerome Cousin heeft de vijfde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Fransman van Direct Energie was in de sprint zijn medevluchter Nils Politt te snel af. André Greipel won op vier seconden van Cousin de sprint van het peloton.

Jerome Cousin, Nicolas Edet, Julien El Fares en Nils Politt vormden de kopgroep van de dag. Vanuit de start kreeg het viertal de ruimte van het peloton en kregen ze een maximale voorsprong van een kleine vijf minuten van het peloton. Onderweg sprokkelde Cousin de meeste bergpunten, waardoor hij vrijdag de bolletjestrui mag dragen.

Het duurde lang voordat het peloton de jacht zou inzetten op de vier koplopers. Met nog twintig kilometer te gaan had de kopgroep nog steeds een ruime voorsprong op het peloton. Voor Politt ging het vooraan nog niet hard genoeg en ging er alleen vandoor. Alleen de Fransman Cousin kon nog terugkeren tot het wiel van de Duitser.

Op twaalf kilometer lag er nog een beklimming van de derde categorie. Cousin kwam daar als eerste boven, maar daarna stopte de samenwerking tussen de Duitser en de Fransman. Cousin nam niet meer over van Politt, waardoor de Duitser er alleen voorstond. Met nog vijf kilometer te nam Cousin mondjesmaat over, maar veel overtuiging zat er niet in. Politt vond het genoeg geweest en ging in de aanval, maar die werd beantwoord door Cousin. In de sprint was de Fransman duidelijk te snel voor de Duitser van Katusha-Alpecin. Door het vele getwijfel was het peloton nog dicht gekomen tot op vier seconden van het duo.