WK ver weg voor cricketers na tweede nederlaag in kwalificatie

Het Nederlands cricketteam heeft ook zijn tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap verloren. Oranje verloor met zes wickets van de Verenigde Arabische Emiraten. Eerder werd ook al van Ierland verloren, waardoor kwalificatie heel ver weg is. 

Aanvoerder Peter Borren koos er na de gewonnen toss voor om te beginnen met batten. De eerste wickets vielen echter snel. De runs liepen langzaam op en na 46.3 overs was de Nederlandse inning na 176 runs klaar. Wesley Barresi was het productiefst met 37 runs. Ryan ten Doeschate kwam tot 34 runs.

De Emiraten kwamen ook langzaam tot scoren, maar verloren niet zo snel hun wickets. Na 44 overs wisten ze 177 runs op het bord te zetten met het verlies van vier wickets en daarmee wonnen ze de partij. 

In de groepsfase van de kwalificatie volgen nog twee wedstijden. Zaterdag wordt gespeeld tegen Papua New Guinea en maandag wacht de West Indies. De beste drie landen plaatsen zich voor de Super Six-ronde. Uiteindelijk plaatsen twee landen zich uit deze kwalificatie voor het WK volgend jaar in Engeland en Wales.