Kittel sprint naar winst in rit twee Tirreno-Adriatico

De tweede etappe in Tirreno-Adriatico is gewonnen door Marcel Kittel. De Duitser van Katusha-Alpecin was na 167 kilometer in Follonica de snelste in de massasprint. Peter Sagan werd tweede, voor Giacomo Nizzolo. Patrick Bevin neemt de leiderstrui over van ploeggenoot Damiano Caruso.

Een vroege vlucht van vier kreeg een maximale voorsprong van meer dan zeven minuten maar de teams van de spurters lieten niet begaan. De vier - Nicola Bagioli, Alexander Foliforov, Jacopo Mosca en Guy Sagiv - mochten de eerste uren in beeld rijden. Bagioli kwam als eerste boven op de enige gecatalogeerde helling van de dag en liet zich, met de bergtrui op zak, meteen terug zakken tot het peloton.

Op het lokale circuit, met drie rondes van ruim acht kilometer, werden de de koplopers op iets meer dan tien kilometer voor de streep teruggepakt. Het peloton leek zich rustig te kunnen opmaken voor een massasprint, maar op zeven kilometer was er een grote valpartij. Een groot gedeelte van het peloton kon nog terugkomen. Katusha verzorgde een perfecte lead-out, waarna Kittel het makkelijk afmaakte. Voor de Duitser is het zijn eerste zege van het seizoen.