Van de Looi per direct weg bij Willem II

Erwin van de Looi is opgestapt als trainer van Willem II. De trainer stond al enkele dagen onder druk van supporters om op te stappen bij de Tilburgse club.

Van de Looi was sinds het seizoen 2016/2017 hoofdtrainer bij Willem II en had eerder al aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Willem II staat momenteel slechts vijftiende in de Eredivisie en ook het matige spel viel niet in goede aarde bij de supporters. Positieve uitschieter was het bereiken van de halve finale van de KNVB beker.

"Hoewel de club duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen, heb ik na indringende gesprekken met mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen", aldus Van de Looi. "Helaas moet ik constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek volledig is omgekeerd. De supporters steken te veel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt."