Voetballer krijgt rood na uitspreken eigen naam

Ooit speelde voetballer Sanchez Watt bij Arsenal. Althans, daar stond hij enkele jaren onder contract, spelen deed hij meer bij onder meer Leeds United en Colchester United. Tegenwoordig slijt de 27-jarige Engelsman zijn dagen op het zesde niveau in Engeland, bij Hemel Hempstead Town, wie kent het niet, die hem huren van topclub Billericay Town.

Toch slaagde Watt er nu in om in het nieuws te komen. De aanvaller werd tijdens de wedstrijd tegen East Thurrock United op de gele bon geslingerd, waarbij scheidsrechter Dean Hulme hem om zijn naam vroeg. "Watt", antwoorde Watt, niet geheel onlogisch. Dat herhaalde hij nog een paar keer, want de scheidsrechter dacht dat Watt aan het protesteren was: "Wat??", verstond Hulme, en niet "Watt".

Wegens protest kwam er zo een tweede gele kaart, en dus rood. Watt's ploeggenoot, oud-jeugdinternational Jordan Parkes, kwam het misverstand gelukkig even uitleggen bij de scheidsrechter, die de kwaadste niet bleek en de rode kaart weer introk. "Een menselijke fout", aldus Hemel Hempstead-directeur Dave Boggins na afloop.

"De scheidsrechter was mans genoeg om zijn fout te herstellen, en achteraf vond iedereen - inclusief de scheidsrechter - het wel amusant. Na de wedstrijd kwam hij de directiekamer nog in om uit te leggen hoe een en ander was gelopen. Hij bood zijn excuses aan en we hebben er even om gelachen. Eerlijk is eerlijk, hij floot verder gewoon een uitstekende wedstrijd", vertelt Boggins.