Gunstige loting beide Nederlandse waterpoloteams voor EK

Bij zowel de heren als de dames hebben de Nederlandse waterpoloërs gunstig geloot voor de groepsfase van het EK in juli. De loting vond vandaag plaats in speelstad Barcelona.

De dames komen uit in poule A, waarmee ze topfavorieten Hongarije, Spanje en Rusland ontlopen. Nederland treft daarentegen wel Griekenland en Italië, landen die ook met niets minder dan goud genoegen nemen.

Voor de heren was het hopen op een makkelijke tegenstander in de strijd om plek drie. Plekken één en twee werden hoe dan ook toegekend aan lastige tegenstanders, wat wereldkampioen Kroatië en Griekenland zijn geworden. De vierde plek ging naar Turkije, wat op papier het zwakste team op het toernooi is.

De dames zullen de lastige taak hebben om eerste te worden in de poule, waarmee ze in ieder geval een sterke ploeg in de kwartfinale ontlopen. De heren zullen Turkije moeten verslaan om plek drie in poule C. Erg waarschijnlijk is het echter niet dat de playoffs vervolgens overleefd worden; hierin treft Nederland zeer waarschijnlijk een topploeg uit poule A.

Het Europees kampioenschap wordt gehouden van 14 tot 28 juli.