IJshockeyers Nijmegen na thriller naar halve finales BeNe-League

De ijshockeyers van de Nijmegen Devils hebben zich na een ware thriller geplaatst voor de halve finales van de BeNe-League. Dinsdagavond werd in België gewonnen van HYC Herentals, waarmee de best-of-three-serie met 2-1 beslist werd in Nijmegen's voordeel.

Aan het einde van de tweede periode in het vaak behoorlijk fysieke duel schoot Mitch Morgan van dichtbij de 1-0 op de borden voor Herentals, maar vroeg in de derde periode trok Nijmegen de stand gelijk: captain Levi Houkes opende de aanval, mistte aanvankelijk, maar werkte de rebound alsnog zelf binnen.

In overtime werd niet gescoord en dus moesten shootouts de beslissing brengen. Daarin hield de ervaren goalie Tomislav Hrelja, in 2010 al landskampioen met Nijmegen, vier van de vijf Belgische pogingen tegen. Na een tweede treffer van Aivaras Bendzius stopte Hrelja een volgende Belgische poging, waarmee het duel beslist was.

In de halve finales speelt Nijmegen tegen Hijs Den Haag, terwijl de Heerenveen Flyers het opnemen tegen de Bulldogs Luik. Een reactie van Nijmegen-coach Jeffrey van Iersel is hier te vinden.