FOK! Wat een weer: wolkenvelden, kans op een bui

In het midden en westen van het land zijn er wolkenvelden aanwezig en kan er een enkele bui vallen. In het noordoosten is het breed opgeklaard en daar komt op meerdere plekken (dichte) mist voor. De mist lost in de loop van de ochtend langzaam op, in het Waddengebied duurt dit het langst. Van het zuiden uit trekt er meer bewolking het land binnen en in het zuiden gaat het dan af en toe regenen.

In de loop van de middag en avond breidt deze neerslag zich uit over de rest van het land en wordt deze soms buiig van karakter. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C. De wind is overwegend oostelijk en zwak. In de loop van de dag wordt de wind in het zuiden zuidwestelijk en blijft zwak van kracht.

Komende nacht volgen er vanuit het zuidwesten enkele opklaringen maar neemt de bewolking al snel weer toe op nadering van een volgend regengebied. De zuidwestenwind trekt geleidelijk aan tot matig, in de kustgebieden vrij krachtig. De minimumtemperatuur ligt op ongeveer 2°C.

Morgen overdag is het aanvankelijk bewolkt en zijn er perioden met (buiige) regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droog en kan de zon daar nog even doorbreken. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer krachtig en langs de westkust mogelijk even hard. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Maeslantkering bij Hoek van Holland (Foto: Interpretatie)
Maeslantkering bij Hoek van Holland (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!