Gemeente Amsterdam verbaasd door column over Johan Cruijff Arena

De gemeente Amsterdam ontkent dat de naamsverandering van de Amsterdam Arena in de Johan Cruijff Arena definitief van de baan is.

Columnist Diederik Smit schreef in het Dagblad van het Noorden dat binnen enkele dagen bekend wordt dat de naamswijziging niet doorgaat. Volgens hem zijn het bestuur van de Arena, de Ajax-directie en de gemeente Amsterdam er met elkaar niet uitgekomen. De gemeente reageert verbaasd op de column van Smit.

"Wij hebben echt geen idee waar dit verhaal vandaan komt, maar die column van Diederik Smit klopt echt niet. Wij hebben ook met Ajax en de Arena gebeld, maar ook daar hadden ze geen idee waar dit vandaan komt", aldus Sebastiaan Meijer, de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen, tegenover Ajax Life. "Die column is onzin. Het is absoluut de bedoeling dat de stadionnaam wordt veranderd in Johan Cruijff Arena."

Dat de gesprekken al veel te lang hebben geduurd, erkent Meijer wel. "Sterker nog, het is gênant hoe lang het duurt. Dat gevoel leeft ook echt bij ons. Wij zijn ook absoluut niet tevreden over de voortgang, maar de intentie is bij alle partijen nog altijd om er met elkaar uit te komen." Geld is een belangrijke reden dat het allemaal zo lang duurt. "Het gaat ook om aandelen en zeggenschap. Het is allemaal ingewikkelder dan we dachten."

Columnist Diederik Smit heeft inmiddels op Twitter onderstaande reactie gegeven: