Levensgevaarlijke trouwstoet 'viert' feest op de snelweg

Een bruiloft is altijd een feestje en dat is onder nieuwe west-europeanen niet anders. Die hielden op de snelweg A12 in België een gezellig feestje waarbij auto's over de vluchtstrook scheurden, auto's langzaam gingen rijden, voortdurend werd getoeterd en uiteindelijk werd gestopt. 

Toen de snelweg volledig was geblokkeerd stapten de bruidegom en diens kompanen uit en werd de bruidegom uitgebreid gefeliciteerd en zelfs de lucht in gegooid.

Weerzinwekkend”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), die een keiharde aanpak eist. “Levensgevaarlijk hyperegoïsme. Justitie moet op basis van getuigenissen en beeldmateriaal keihard optreden. Tijd dat voorbeelden gesteld worden. De straat is niet van hen.

Even later reageerde de minister ook nog eens voor de camera’s van het VRT-Journaal. “Op basis van de beelden alleen al zie je een twintigtal inbreuken op de wegcode. Er is genoeg grond om een juridische procedure te starten. Er zijn blijkbaar ook getuigenissen en beeldmateriaal. Ik denk dat justitie daar zeker mee aan de slag kan en echt een voorbeeld kan stellen, want anders zal zich dat blijven herhalen.”

Turkse trouwstoeten zorgen vaker voor overlast en gevaarlijke situaties.