Oranje oefent in oktober tegen België

De KNVB heeft een nieuwe oefentegenstander gevonden voor het Nederlands elftal. Op dinsdag 16 oktober is België de tegenstander.

De bond maakte afgelopen week al bekend dat het Nederlands elftal eind mei en begin juni twee oefenwedstrijden gaat spelen tegen Slowakije en Italië. De wedstrijd tegen België is de 127ste ontmoeting en draagt de bijnaam de Derby der Lage Landen.

Waar de wedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend. De KNVB meldt via de officiële kanalen weten dat de Belgische bond in een laat stadium laat weten in elke stadion er gevoetbald gaat worden. De wedstrijd valt tussen de eerste twee en laatste wedstrijden in de UEFA Nations League.

"Op dit moment voert de KNVB nog gesprekken over de invulling van de laatste oefeninterland ter voorbereiding op Oranjes eerste duel in de UEFA Nations League (UNL) met Frankrijk begin september. Zodra deze tegenstander bekend is, is het programma van het team van bondscoach Ronald Koeman met tien internationale ontmoetingen in 2018 compleet", schrijft de KNVB.