Waterpolomannen verzekerd van deelname EK

De Nederlandse waterpolomannen hebben zich definitef geplaatst voor het Europees kampioenschap dat komende zomer gehouden wordt. Na een ruime overwinning op Litouwen in de eerste wedstrijd van de play-offs was de return slechts een formaliteit: in Alytus won Nederland met 6-14, waarme de totale score van beide wedstrijden op 42-13 komt in het voordeel van Nederland.

Nederland ging meteen hard van start in de wedstrijd, met rust was de stand zelfs al 1-9. In het resterende deel van de wedstrijd ging oranje rustiger aan doen en wist Litouwen zo een grote nederlaag te ontlopen. Doelpunten waren er voor Guus van Yperen (3), Jesse Koopman (3), Robin Lindhout (3), Thomas Lucas (2), Kjeld Veenhuis, Lars Gottemaker en Jorn Muller.

De loting van het EK vindt aanstaande woensdag plaats in speelstad Barcelona. Voor Nederland wacht hoe dan ook een lastig toernooi: twee van de vier plaatsen in elke poule worden gevuld door de top acht van het vorige EK. De andere twee plekken worden gevuld door de gekwalificeerden van het kwalificatietoernooi.