Skicrosster Näslund neemt revanche, eerste zege Drury

Skicrosster Sandra Näslund heeft weer eens een zege te pakken. De dit seizoen dominante Zweedse pakte geen medaille op de Olympische Spelen en eindigde tijdens de World Cup in Sunny Valley op zaterdag als vierde, maar in de Russische sneeuw was het zondag wel raak en daarmee is ze met nog één weekeinde te gaan zeker van de eindzege in de World Cup.

De finale bij de vrouwen bestond uit precies dezelfde dames als op zaterdag: Näslund, Fanny Smith namens Zwitserland, de Canadese Brittany Phelan en de Oostenrijkse Katrin Ofner. Näslund en Smith vochten om de kop bij de start en het was de Zweedse die dat duel won. Smith probeerde haar nog wel aan te vallen, maar elke poging strandde en dus won de Zweedse. Phelan kwam in de slotfase nog langs Smith, die genoegen moest nemen met plek drie.

Bij de mannen wist Kevin Drury uit Canada zijn eerste zege te pakken, nadat hij op zaterdag al als tweede eindigde in de Russische sneeuw. De Canadees nam de leiding bij de start en zag de Zwitser Jonas Lenherr niet meer langszij komen. Achter Lenherr, de winnaar van zaterdag, pakte de Sloveense veteraan Filip Flisar eindelijk zijn eerste podiumplek van het seizoen, voor Lenherr's landgenoot Armin Niederer.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

De mannenfinale (Bron: YouTube)