Moeilijke avond voor Struve tijdens UFC 222

Zaterdagnacht werd MMA-gala UFC 222 gehouden in de T-Mobile Arena te Las Vegas. Hoofdpartij was het damestitelgevecht tussen Cristiane 'Cyborg' Justino en Yana Kunitskaya, maar de Nederlander Stefan Struve stond ook op het hoofdprogramma en wel tegen voormalig UFC-kampioen Andrei Arlovski.

Struve had het lastig tegen de oude rot. Arlovski en zijn team hadden een prima strategie bedacht om de boomlange Nederlander te verslaan. In het begin van de eerste ronde bleven beide vechters stoten uitwisselen in het midden van de octagon, maar Arlovski bracht Struve al snel naar de grond. Struve wist weer op te staan, maar leek zich geen raad met het clinchwerk van de Wit-Rus en de eerste ronde ging dan ook moeiteloos naar Arlovski.

Arlovski had duidelijk het zwakke punt van Struve gevonden en ging in de tweede ronde lekker door met The Skyscraper naar de grond te brengen. Iets waar de Nedelander onthutstend genoeg maar geen antwoord op had en ook in dit gevecht weigerde hij het voordeel van zijn lengte uit te buiten door Arlovski met zijn lange armen op afstand te houden. Het gevecht werd nog enige minuten onderbroken, omdat Stuve zijn vinger in het oog van de Wit-Rus belandde, maar Arlovski kon ook de tweede ronde op zijn naam zetten.

In de derde ronde leken beide vechters flink vermoeid te zijn en het tempo was danig lager dan de voorgaande ronden. Het gevecht bleef voor de verandering lekker staande, maar Struve noch Arlovski had nog de kracht om er een knock-out uit te persen. Alle drie de scheidsrechters vonden unaniem dat Arlovski de wedstrijd had gewonnen, tot zware teleurstelling van de Nederlander, die zijn tweede achtereenvolgende verlies moest incasseren.

Volledige uitslag UFC 222:
Cristiane Justino verslaat Yana Kunitskaya door TKO (stoten, ronde 1)
Brian Ortega verslaat Frankie Edgar door KO (stoten, ronde 1)
Sean O’Malley verslaat Andre Soukhamthath na jurybesluit (29-27 x2, 29-28)
Andrei Arlovski verslaat Stefan Struve na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Ketlen Vieira verslaat Cat Zingano na jurybesluit (29-28, 28-29, 29-28)
Mackenzie Dern verslaat Ashley Yoder na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Alexander Hernandez verslaat Beneil Dariush door KO (stoten, ronde 1)
John Dodson verslaat Pedro Munhoz na jurybesluit (28-29, 30-27, 29-28)
C.B. Dollaway verslaat Hector Lombard na diskwalificatie (illegale stoot, ronde 1)
Zak Ottow verslaat Mike Pyle door TKO (punches, ronde 1).
Cody Stamann verslaat Bryan Caraway na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Jordan Johnson verslaat Adam Milstead na jurybesluit (29-28 x2, 27-30)