Badr Hari wint op punten van Hesdy Gerges

Badr Hari heeft zijn gevecht tegen Hesdy Gerges met veel pijn en moeite gewonnen. Voor een uitverkocht Ahoy in Rotterdam vochten Mokummers Hari en Gerges vol voor de winst in hun rematch van 2010. Velen hadden voorspeld dat Hari de partij snel moest beslissen, anders zou de conditioneel sterkere Gerges wel eens met de winst aan de haal kunnen gaan, maar Hari hield het dan toch drie ronden vol.

Beide dertigers begonnen keihard aan de eerste ronde. Badr domineerde vanaf de eerste seconde met razendsnelle combinaties op het lichaam en hoofd van Gerges. De Egyptenaar hield zijn dekking prima hoog en de klappen van Hari kwamen moeilijk door. Twee mooie draaitrappen van de Marokkaan werden beantwoord met een groot gejuich van de vele Marokkaanse fans in Ahoy, maar raakte geen tegenstander. Gerges kwam aan het einde van de eerste ronde goed terug en Hari eindigde de eerste ronde in mineur dankzij de keiharde trappen van Gerges op het dijbeen van Hari.

De tweede ronde had Gerges de overhand. Hari leek moeilijker te lopen en zijn stoten werden minder accuraat. Hari probeerde met zijn combinaties door de verdediging van Gerges te komen, maar de armen van Gerges bleken van staal. Een mooie uppercut van de Marokkaan miste maar net de kin van zijn tegenstander, waarna Hari zijn aandacht verlegde naar het  lichaam van Gerges.

In de derde ronde waren beide vechters uitgeput en was er niet veel meer spectaculairs in de ring te zien. Hari maakte de meeste punten op het lichaam van Gerges en leek de Egyptenaar de wedstrijd te vergooien. Uiteindelijk waren alle vijf juryleden het erover eens dat Hari voor het eerst in zes jaar weer eens een partij wist te winnen in Nederland.

'Ik hou het meest van Marokko!', aldus de winnaar. 'We hebben lang op deze partij moeten wachten. Ik verlies geen rematches en nu weer niet. Hesdy Gerges is een harde vechter, maar deze avond was mijn vechtershart groter. We kwamen beide om te vechten. Ik was prima in vorm, hij was wat zwaarder geworden. Ik dank Glory, dit is toch de mooist sport van de wereld. MMA is mooi, maar Glory mooier. Boksen is mooi, maar Glory is mooier. Er komt volgens mij een andere rematch aan!', doelde hij naar een mogelijk tweede gevecht tegen Rico Verhoeven.

Of deze vorm genoeg voor de afgetrainde Hari is om serieus kans te kunnen maken tegen Glory-kampioen Rico Verhoeven is maar de vraag. In ieder geval moet de Marokkaan toch echt beter aan zijn conditie werken, een zwakke schakel in het spel van Hari, want drie ronden tegen de kampioen met de superconditie is wat anders. 'Er is niets mis met mijn conditie.' volgens Hari, die even leek te vergeten dat hij na twee ronden volledig kapot leek.