Dubbelslag Zwitserse skicrossers in Rusland, World Cup-leiders falen

De eerste World Cup-wedstrijd voor de skicrossers na de Olympische Spelen van Pyeongchang heeft een Zwitserse dubbelslag opgeleverd. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd in het Russische Sunny Valley de Zwitserse vlag gehesen.

Bij de mannen moest World Cup-leider Marc Bischofberger dat voor elkaar krijgen, maar hij viel in de kwalificaties en haalde de knock-outfase dus niet. Dat deed landgenoot Jonas Lenherr wel en de Zwitser, bezig aan een zeer matig seizoen, schopte het tot de finale. Daarin vocht hij met de Canadees Kevin Drury, die de leiding na een forse fout af moest staan. Lenherr pakte de winst, zijn tweede ooit, en Drury eindigde voor de Fransen Jean Frederic Chapuis en François Place als tweede.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

In de vrouwenfinale nam de Zwitserse Fanny Smith bij de start de leiding, voor World Cup-leidster Sandra Näslund uit Zweden, de Canadese Brittany Phelan en Katrin Ofner uit Oostenrijk. De dit seizoen - behalve op de Spelen - zo dominante Näslund werd ook nog gepasseerd door Phelan, waarna ze hard weggevaagd werd door de bruusk naar rechts bewegende Ofner. Smith hield Phelan van zich af in de strijd om de winst, Ofner eindigde als derde en Näslund kon na enige minuten hulp gelukkig zelf naar beneden skiën.

Olympisch kampioene Kelsey Serway stond ook op de startlijst, maar na een valpartij in de training meldde ze zich met een hersenschudding af.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)