Vreven deed goed woordje voor Van Persie: "Hij schopte me over de zijlijn"

NAC Breda speelt zaterdag tegen Feyenoord en trainer Stijn Vreven kan zich nog een memorabel duel met Robin van Persie herinneren.

Als rechtsback van FC Utrecht kreeg Vreven wel eens met de toen nog jonge Van Persie te maken. "Dat hij na een overtreding op mij een rode kaart pakte en dat ik hem moest verdedigen bij de KNVB. Dat zal mij altijd bijblijven", vertelt de Belgische coach aan BN De Stem.

"Hij schopte mij over de zijlijn, normaal was dat andersom. Hij kreeg een serieuze straf waarop hij in beroep ging en ik een goed woordje voor hem moest doen." Vreven noemt Van Persie 'een verrijking' voor de Eredivisie, al benadrukt hij dat er zaterdag geen plek is voor sentiment. "Met zijn ervaring kan hij een jonge ploeg op sleeptouw nemen. Een andere persoonlijkheid dan Dirk Kuyt, maar Van Persie heeft niks meer te bewijzen en is iemand waar veel spelers tegenop kijken."

Vreven verklaarde destijds overigens dat hij verbaasd was dat Van Persie een rode kaart kreeg. "Ik heb aan de KNVB laten weten dat het geen rood was, zelfs geen geel. Die vier duels schorsing slaan dan ook nergens op", aldus de voormalige vleugelverdediger.

NAC Breda staat 25 speelronden vijftiende in de Eredivisie, vier punten boven concurrenten FC Twente en Roda JC. Tegenstander Feyenoord is de nummer vijf en heeft twee punten minder dan nummer vier FC Utrecht, dat zaterdag op bezoek gaat bij PSV.