Skiester Weirather wint eerste post-olympische World Cup

Alpineskiester Tina Weirather heeft in het Zwitserse Crans-Montana de eerste World Cup na de Olympische Spelen gewonnen. Op de Zwitserse sneeuw stond een super-G op het programma, maar wel met een flink ingekorte piste: het bovenste deel was wegens zware sneeuwval niet te gebruiken.

De Oostenrijkse Anna Veith, die als derde naar beneden ging, zette aanvankelijk de snelste tijd neer. Niet veel later zag ze echter hoe de Liechtensteinse Weirather 0,36 seconden onder haar tijd door dook.

Lara Gut leek geruime tijd op weg naar het podium voor eigen publiek, maar landgenote Michelle Gisin verbeterde haar tijd. Dat bleek genoeg voor de derde plek voor de Zwitserse, die ze wel moest delen met Federica Brignone: ook de Italiaanse gaf 0,51 seconden toe op Weirather.

Update 12.00 uur
Dat er in het alpineskiën door de late starters nog wel eens voor een verrassing gezorgd kan worden is uw redacteur even ontgaan. Wendy Holdener ging als 31e naar beneden en de Zwitserse slalomspecialiste stootte met 0,38 seconden achterstand zowaar Gisin en Brignone van het podium af.