Play-offs Nederlands-Belgische ijshockeycompetitie begonnen

In de Nederlands-Belgische ijshockeycompetitie BeNe-League zijn vrijdagavond de play-offs van start gegaan met de kwartfinales, die gespeeld worden in een best-of-3-format.

UNIS Flyers Heerenveen nam het in een prima gevuld Thialf op tegen de Amsterdam Tigers, die het zonder de nodige belangrijke spelers moesten doen. Ivan Muso kreeg een kans om de Tigers op voorsprong te zetten, maar een minuutje later tekende Pippo Limnell namens de Flyers voor 1-0.

Ronald Wurm verdubbelde de Friese voorsprong een handvol minuten later, waarna de jonge Amsterdam-goalie Jaimy Missler al snel de 3-0 van Marco Postma om de oren kreeg. Topscorer John Versteeg bracht de Tigers in de tweede periode weer wat in de wedstrijd, maar nadat Limnell vroeg in de derde periode de 4-1 scoorde was het wel klaar, hoewel Aldo van Aalderen ook nog de 5-1 maakte.

In de volle Uithof was Hijs Hokij Den Haag een maat te groot voor het Belgische Chiefs Leuven. Spanning was er niet, goals waren er wel: na één periode stond het al 4-0, en via onder meer een hattrick van Joey Oosterveld eindigde het duel uiteindelijk in 10-4. Raymond van der Schuit (twee goals, drie assists), Jeffrey Melissant (één goal, vier assists) en Jurryt Smid (vijf assists) waren goed voor vijf punten.

De hoogtepunten van het duel tussen de Flyers en Tigers (Bron: YouTube)

De Ahoud Devils Nijmegen kregen bezoek van het Belgische HYC Herentals en dat werd een doelpuntrijke wedstrijd. Emiel Goris zette HYC na een dik kwartier op voorsprong en Nijmegen-goalie Tomislav Hrelja kreeg al snel de 0-2 van Chad Brears te verwerken. Justin Evers sloeg namens Nijmegen nog wel terug, waardoor de eerste periode eindigde met een 1-2 stand.

Arne van Espen en Ben Vercammen waren vroeg in de tweede periode trefzeker voor HYC, gevolgd door een lange powerplay voor Nijmegen. Daar werd één keer van geprofiteerd: Evers scoorde 2-4, in de slotfase bracht Levi Houkes de thuisploeg met 3-4 terug in de wedstrijd. Houkes en Hake Hendriks werkten vroeg in de derde periode samen en tekenden zo voor de 4-4.

Met elf minuten te gaan kwamen de Devils zelfs op voorsprong. Marek Pitka schoot uit de pols de 5-4 binnen, maar vijf minuten en twee straffen later bracht Mitch Morgan de Belgische ploeg weer langszij. Met overtime in aantocht zette HYC nog eens aan en van dichtbij was het Vercammen die alsnog de winnende scoorde: 5-6.