Sporting zonder Dost onderuit in topper bij Porto

In de Portugese Primeira Liga heeft FC Porto een grote slag geslagen in de strijd om de landstitel. In het eigen Estádio do Dragão werd Sporting Lissabon, dat zonder de geblesseerde Bas Dost speelde, nipt verslagen.

Sporting dacht na een goed kwartiertje een penalty te claimen, maar de videoscheidsrechter was het er niet mee eens. Seydou Doumbia was vervolgens alsnog dicht bij de 0-1, maar de voet van Iker Casillas zat in de weg, waarna de doelman ook een schot van Bruno Fernandes keerde.

Na een klein half uurtje gaf Hector Herrera de bal voor aan Ivan Marcano, die deze diagonaal achter keeper Rui Patricio plaatste: 1-0. Doumbia moest er kort daarna geblesseerd af, maar lang treurde men daar niet om bij Sporting: zijn 18-jarige vervanger Rafael Leão werkte de gelijkmaker bijna gelijk door de benen van Casillas in het doel.

Kort na rust nam Porto de leiding echter weer over. Gonçalo Paciencia zag zijn bal overal voorbij gaan, waarna Yacine Brahimi op fraaie wijze hoog achter Rui Patricio raak schoot: 2-1. In de slotfase liet Sporting de kansen op de gelijkmaker liggen, vooral een ruim overgeschoten bal van Leão was wat pijnlijk.