Tagliafico 'ontzettend blij' met uitnodiging Sampaoli

Nicolás Tagliafico is zeer content met zijn uitnodiging voor de nationale ploeg van Argentinië. De Ajax-verdediger was er niet helemaal door verrast.

Tagliafico had onlangs namelijk al een gesprek met bondscoach Jorge Sampaoli. "Ik ben ontzettend blij. Voor deze kans heb ik hard gewerkt", vertelt de 25-jarige speler aan De Telegraaf. "Ik heb de bondscoach een maand geleden op Schiphol ontmoet en gesproken. Hij heeft me verteld wat hij van me verwacht en zei me bij Ajax in de gaten te houden."

Ajax nam Tagliafico in de vorige transferperiode over van Independiente, waarmee hij toen net de Copa Sudamericana had gewonnen. In juni debuteerde hij in de nationale ploeg van Argentinië en dat is tot nu toe zijn enige interland. Tagliafico vindt dat hij de laatste weken wel veel vooruitgang heeft geboekt. "Vooral aanvallend."

Komende interlandperiode speelt Argentinië tegen Italië en Spanje. De linksback weet niet hoeveel kans hij heeft om de WK-selectie van Sampaoli te halen. "Meer dan de komende maanden alles voor Ajax geven en afwachten, kan ik niet." De Argentijnen spelen op het WK in Rusland tegen IJsland, Kroatië en Nigeria.