City weer veel te sterk voor Arsenal

Manchester City heeft opnieuw laten zien een flinke maat te groot te zijn voor Arsenal. Zondag was City in de League Cup met 0-3 te sterk voor de Londenaren en in de Premier League ging het donderdag precies hetzelfde: weer in Londen, weer 0-3 voor City.

Henrikh Mkhitaryan kreeg al snel de kans om Arsenal op voorsprong te zetten, maar benutte die niet. Na een kwartiertje vond City het welletjes en tekende Bernardo Silva met een heerlijk krullend schot voor de 0-1.

Niet veel later was de wedstrijd zelfs al zo goed als beslist. David Silva verdubbelde de score, waarna Sergio Agüero teamgenoot Leroy Sané na een goed half uur in staat stelde de 0-3 op het scorebord te zetten. 

Arsenal kreeg in de tweede helft nog wel een prima kans om weer wat in de wedstrijd te komen, maar keeper Ederson keerde een penalty van Pierre-Emerick Aubameyang, waardoor het bij 0-3 bleef.

City staat met 75 punten ruim bovenaan, zestien punten voor stadsgenoot Manchester United. Arsenal staat zesde en heeft acht punten achterstand op Chelsea, dat vijfde staat.