Eén Nederlands beachduo over op major Fort Lauderdale

Op het eerste majortoernooi van het beachvolleybalseizoen, in het Amerikaanse Fort Lauderdale, is nog één van de vier Nederlandse duo's over. Ex-wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan in de tussenronde.

Het duo verloor hun tweede en laatste groepswedstrijd van olympisch kampioenen Alison/Bruno uit Brazilië: 18-21, 18-21. De twee moeten zich daardoor via de tussenronde plaatsen voor de achtste finales. De Mexicanen Lombardo Ontiveros en Juan Virgen zijn hun tegenstanders op vrijdag, terwijl ze het bij winst opnemen tegen de Russen Oleg Stoyanovskiy en Igor Velichko.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst verloren ook hun tweede groepswedstrijd. Alex Ranghieri en Marco Caminati uit Italië waren met 21-15, 19-21, 12-15 te sterk voor het Nederlandse duo. Bij de vrouwen verloren Sanne Keizer en Madelein Meppelink met 10-21, 24-22, 12-15 van het Braziliaanse topduo Taiana Lima/Carol Horta. Het was de tweede nederlaag in de groep en dus zijn Keizer en Meppelink klaar.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel plaatsten zich met één zege en één nederlaag voor de tussenronde, waarin zij het tegen hetzelfde Braziliaanse duo, Taiana Lima/Carol Horta, op moesten nemen. Net als Keizer/Meppelink waren ook Stubbe en Van Iersel niet opgewassen tegen de Braziliaanse dames (19-21, 21-18, 12-15) en dus is ook voor hen het toernooi klaar.