NHL: 'Tsjechoslowaken' spelen Bruins langs Penguins

De ijshockeyers van de Boston Bruins hebben een ruime zege bij kunnen schrijven in de NHL. In het eigen TD Garden werden de Pittsburgh Penguins met 8-4 over de knie gelegd.

Aan de zijde van de Bruins was het vooral het oude Tsjechoslowakije dat het heft in handen nam. De 40-jarige Slowaakse grootheid Zdeno Chara leverde de puck al binnen twee minuten af bij de Tsjech David Krejci, die zo de gelijkmaker scoorde. De Penguins stonden namelijk al op voorsprong, door een goal van Olli Määttä binnen de minuut.

De volgende Tsjech, David Pastrnak tekende een goede minuut later voor de 2-1 voorsprong in een eerste periode waarin bijzonder veel werd gescoord. Rick Nash, David Backes en Torey Krug waren namens de Bruins trefzeker, Phil Kessel en - in de laatste vijf seconden - Riley Sheahan scoorden namens de Penguins: 5-3.

In de tweede periode was het al snel Krejci die de hoop van Pittsburgh de grond in boorde met de 6-3, dik tien minuten later gevolgd door het completeren van zijn hattrick: 7-3. Op aangeven van Chara scoorde Pastrnak vervolgens ook nog eens de 8-3, waarna Määttä de 8-4 eindstand op het scorebord zette.