'Maatschappij-simulator' Frostpunk releasedatum en prijs

Frostpunk is een nieuwe titel van ontwikkelaar 11 Bit Studios, de partij die ook verantwoordelijk was voor de voortreffelijke survivalgame This War of Mine. Frostpunk komt volgende maand uit en gaat 30 euro kosten.

In Frostpunk is het de bedoeling dat je een samenleving creëert onder erbarmelijke omstandigheden. De aarde is bijna uitgestorven als gevolg van een soort nieuwe ijstijd, en het is aan jou om het laatste bastion van de mensheid te beheren en de kou te overleven met behulp van stoomtechnologie. Op het eerste gezicht lijkt de game veel weg te hebben van een city-builder, maar de focus ligt echt op overleven en in het gareel houden van de inwoners, goedschiks of kwaadschiks.

Zoals we in april vorig jaar al schreven lijken morele keuzes een grote rol te spelen in de game, net als dat het geval was in This War of Mine. We kunnen dus een zwaarmoedige sfeer verwachten met moeilijke keuzes: regeer je met harde hand en maak je een politiestaat van jouw maatschappij, of speel je de barmhartige samaritaan die op nobele wijze luistert naar de bevolking, ongeacht of ze het aan het rechte eind hebben of niet. De ontwikkelaar heeft onder andere gehint naar zaken als de noodzaak van kannibalisme en het uitbreken van rellen.

Bekijk de developer update hieronder voor gameplaybeelden en meer uitleg over het concept van Frostpunk.