Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in nieuwe Quentin Tarantino-film

Acteurs Brad Pitt (54) en Leonardo DiCaprio (43) herenigen zich met Quentin Tarantino voor het nieuwste project van de succesvolle regisseur genaamd Once Upon a Time in Hollywood, meldt Sony Pictures.

pitt dicaprio en tarantino
V.l.n.r. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Quentin Tarantino (foto: The Hollywood Reporter)

De tagline beschrijft het project als ‘een verhaal dat plaatsvindt in Los Angeles in 1969, op het hoogtepunt van hippie Hollywood. De twee hoofdpersonages zijn Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) – een voormalige ster uit Western TV-series – en zijn stunt double Cliff Booth (Brad Pitt). Beide proberen hard om aan de weg te timmeren in een Hollywood waarin zij zich niet meer kunnen herkennen. Maar, Rick heeft een heel bekende buurvrouw … namelijk actrice Sharon Tate.’

Tarantino werkte al eerder samen met Pitt in Inglourious Basterds (2009), dat maarliefst genomineerd werd voor acht Academy Awards, waarbij Christoph Waltz het beeldje voor beste mannelijke bijrol mee naar huis mocht nemen. DiCaprio maakte zijn opwachting in Tarantino's  Django Unchained uit 2012 dat twee Oscars opleverde.

Tarantino zei woensdag dat hij al vijf jaar aan het script heeft gewerkt voor Once Upon a Time in Hollywood. De regisseur woont al heel zijn leven in Los Angeles, ook in het jaar 1969 waarin zijn project zich af zal spelen, toen de regisseur zeven jaar oud was: ‘Ik ben erg blij dat ik dit verhaal mag vertellen over een Hollywood dat op dit moment niet meer bestaat. Daarbij kan ik niet gelukkiger zijn over de dynamische samenwerking tussen DiCaprio en Pitt als Rick & Cliff’.

Verwacht wordt dat Once Upon a Time in Hollywood wereldwijd zal verschijnen op 9 augustus 2019.