Lubach scoort weer met verkiezingsapp

De verkiezingsapp van het progamma Zondag met Lubach is weer een succes. Drie dagen na de uitzending waarin de 'PosterToaster' werd gelanceerd, hebben al bijna 100.000 mensen de applicatie gebruikt, maakte producent Human Factor bekend.

In zijn programma lanceerde presentator Arjen Lubach zondag de nieuwe app. De posters zijn volgens Lubach het leukste aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom kunnen Nederlanders met de app hun eigen verkiezingsposter maken. Mensen die de app downloaden, moeten een paar vragen beantwoorden en een selfie maken. De app maakt er een poster van. Mensen moeten ook hun gemeente opgeven. Andere inwoners van de gemeente kunnen dan stemmen op de leukste poster.

Er zijn inmiddels 35.000 posters gemaakt en 20.000 stemmen uitgebracht. De meest gekozen poster tot nu toe is die van Taakgerichte Tijmen uit Utrecht met zijn slogan 'Utrecht linksaf! Meer autisme voor de jeugd'. Op de tweede plaats staat Of toch Blub de Vis?, de anti-mensenpartij uit Nijmegen.

Vorig jaar had Zondag met Lubach veel succes met Kamergotchi. Met dat spelletje voor de smartphone moesten gebruikers een lijsttrekker verzorgen. De app was zo populair dat de servers van Zondag met Lubach na de lancering van het spel overbelast raakten.

Lubach scoort weer met verkiezingsapp
Lubach scoort weer met verkiezingsapp (Foto: BuzzE)